الأحد، 16 مارس 2014

تعلمي طريقه عمل سمك البوري المشو

السلامو عليكم ورحمت الله وبركلتو احني انهرده هنتكلم عن طريقه عمل السمك البوري المشوي وهي اكله من النوع الكلات الطيبه هى الكه الميزه في الاسكنتريه  وفي مصر المصرين الذى  يحبنه اكثر من اي مكان في العلم  هي اكله خفيفه على المعاده  وكلله  مفيده للجسم  الانسان  وهي طريقه عمل  السمك البورى المشوى:

- كيلو سمك بوري مفتوح ومنظف..
- 2 ثمرة طماطم متوسطة مقطّعة مكعبات.
- ملعقة صغيرة شطة (حسب الرغبة).
- ملعقة صغيرة كزبرة جافة مطحونة.
- 2 بصلة متوسطة مقطّعة مكعبات.
- ¼ كوب زيت ذرة أو زيتون.
- 2 ملعقة كبيرة عصير ليمون.
- كوب كرفس أخضر مفروم.
- ملعقة كبيرة بهارات سمك.
- ملعقة صغيرة بابريكا.
- كوب كزبرة مفرومة.
- 10 فص ثوم مفروم.
- ملعقة صغيرة كمون.
- ملعقة صغيرة كركم.
- ملح وفلفل أسود.
- دقيق.

طريقة السمك البورى المشوى:

1- اخلطي بهارات السمك مع الكركم والكزبرة الجافة والبابريكا والشطة والكمون مع بعض، واضيفي اليهم كمية ملح وفلفل مناسبة، وقلبيهم جيدا، ثم قسّمي الخليط جزئين.

2- ضعي البصل مع الطماطم والكرفس والكزبرة الخضراء والثوم في طبق، واضيفي عليهم جزء من خليط البهارات وملعقة عصير ليمون وقلبيهم مع بعض.

3- ضعي على السمك من الخارج والداخل ملعقة عصير الليمون الثانية، والجزء الآخر من خليط البهارات وتبّليه بهم جيدا، ثم احشيه بعد ذلك بخليط البصل والخضار، وغلّفيه بالدقيق.    

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق